Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Life skills: Δεξιότητες ζωής Διαμορφώνοντας κοινωνικούς επιχειρηματίες

Υλοποιήθηκε χθες το απόγευμα (17.00- 19.00) στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου επιμόρφωση εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων με θέμα: 

Life skills: Δεξιότητες ζωής Διαμορφώνοντας κοινωνικούς επιχειρηματίες

 της ευρύτερης θεματικής ενότητας που περιλαμβάνει εισηγήσεις και βιωματικά για εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Ο πολλαπλός ρόλος του εκπαιδευτικού στο σύγχρονο σχολείο»

Το δίωρο σεμινάριο ήταν η 3η  κατά σειρά δράση που οργανώθηκε  από τη Σχολική Σύμβουλο ΔΕ Μαγνησίας κλ. ΠΕ 06 κ. Β. Παπαϊωάννου και τον  υπεύθυνο Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων ΔΔΕ  Μαγνησίας κ. Α. Πλαγερά με τη συνεργασία  του «BRITISH COUNCIL» και με επιμορφώτρια την κ. Κατερίνα Σαραντίδου, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Η κ. Σαραντίδου Κατερίνα ασχολείται με την μη τυπική εκπαίδευση από το 2010. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με μεταπτυχιακές σπουδές στην ένταξη των παιδιών με αναπηρία στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής κι έχει προσφέρει εθελοντική εργασία σε αυτό τον τομέα. Έχει εργαστεί επίσης σε προγράμματα ένταξης ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα, ως συντονίστρια Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας και με μη κυβερνητικές οργανώσεις σε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και νέους.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να βάλουν τον εαυτό τους πάνω στο χάρτη του Βόλου και σύμφωνα με το χάρτη χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν σε δραστηριότητες. ΕΜΑΘΑΝ για τον ορισμό, τους σκοπούς και αντίκτυπο της κοινωνικής επιχείρησης, κλήθηκαν να επισημάνουν αθλητικές, ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, διοικητικά κέντρα και υπηρεσίες, να συζητήσουν πηγές συγκρούσεως εντός της κοινότητας, γλώσσες που μιλιούνται και οργανώσεις που εργάζονται για την ευημερία της. Σκοπός της επιμόρφωσης να αναλάβουν αντίστοιχο πρόγραμμα με τους  μαθητές τους (το πρόγραμμα έχει την έγκριση του ΥΠΠΕΘ) και να το υλοποιήσουν στα σχολεία τους την επόμενη σχολική χρονιά. 

Φωτογραφίες από την επιμόρφωση θα βρείτε εδώ:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Most popular post!